22
January 2014

Från förrådsrum till användbart TV-rum

Här skall ni få följa med på en resa hem till ett par, vars barn var utflugna och deras behov hade därmed förändrats. Rummet de ville ha hjälp med var ett gammalt flickrum på 15 kvm som just då hade förvandlats till ett förrådsrum fullt med böcker, pärmar, en gammal tjock-TV och mycket annat.

Rum före
Före bilder.

Jag frågade vad de hade behov av och vad de kunde tänka sig att använda rummet till? Då rummet låg i anslutning till köket kände de att det kunde vara mysig att se på frukost-tv utan att behöva gå ner i källaren varje gång. Även behov av läsrum och förvaring av böcker var viktigt.

Svaret var ett TV-rum/läsrum.

De båda upplevde det svårt att beskriva deras stil när jag frågade om den. Jag bad dem därför ta ut en tavla de båda tyckte om, de valde en oljemålning av Suttner. Denna tavla låg som grund för inspiration till det nya rummet och val av färgsättning.

IMG_4585
Oljemålning av Georg Suttner.

Många gånger kan renovering av bara ett rum kännas svårt, då det upplevs att det ”drar med sig” så mycket mer och att det därmed blir mer kostsamt, vilket kan leda till att man inte gör något alls. I detta projektet tog vi hänsyn till de mörkbruna dörrarna och golvlisterna. Att de fick smälta in snarare än sticka ut eller målas om. Även trälisterna kring fönstret behölls och skapade balans tillsammans med ett gammalt träbord i samma trämaterial. Då garderobsdörrarna var i furu, valdes dessa att målas varmvita för att minska antalet olika träslag och skapa ett lugn. Övrigt var det tavlans färger och former som satte stilen på rummet. Allt från mossgrönt till aubergine och med varmvit som bas.

TIPS!
Tänk på att hålla dig till tre/fyra färger. En till två basfärger och två accentfärger.

Resultatet blev ett mysigt TV/läs-rum som blev mycket uppskattat och används flitigt.

Bild2
Efter bilder.

Kommentar från kund:
” Att inte “behöva” köpa allt nytt, utan istället fått in de gamla möblerna, har ju gett rummen en själ.”
”Det är ekonomin som styr vad som är möjligt.”


Har du ett rum som skall göras om? Behöver du tips och råd eller bara någon som sätter dig på spåret? Kontakta oss gärna på info@personligarum.se

 

2 kommentarer till “Från förrådsrum till användbart TV-rum”

  1. "gockan" says:

    Vilken fantastisk ide’ !

Lämna en kommentar