12
January 2014

Lantlig stil eller retro, måste man välja?

För ett par dagar sedan kom mina föräldrar på ett kort besök då de varit i Villa Spånslätt hela julledigheten och renoverat. Det börjar närma sig för dem att fatta beslut kring vilket kök de skall ha, val av klinker och golv, hur skall badrummet se ut etc.

Mamma sitter oftast med travar av inredningstidningar som hon river och klipper ur, sätter in i olika pärmar. Alltid med en massa tankar och ideér. Pappa har fullt fokus på byggnationen, men inte mindre intresserad av inredning och val av stil. Det som de finner svårast är att samsas om en gemensam stil. Lantlig eller retro? Val av färgsättning och material. De säger båda att svårast är att få till en helhet, att allt skall stämma och harmoniseras.

Jag frågar dem om lantlig stil måste utesluta retrostil? De tvekar…funderar…

Om man skapar 100% retrostil, hur upplevs det frågar jag? Utställning svarar pappa, som ett showroom. Kan lantlig stil samsas med retro och att om man omger sig med det man tycker om, skapar på så sätt sin personliga stil? De håller helt med.

Jag visar dem hur de kan skapa sitt digitala moodboards på www.pinterest.com och öppnar ett konto åt dem. De blir lika exalterade över all inspiration som finns där, precis som jag och Marie blir. Mina föräldrar ger mig snabbt ord på produkter och bilder de vill att jag skall söka på och ”pinna” åt dem till deras inspirationsmapp. De ser även möjligheten att lägga in egna bilder på befintliga möbler de redan har hemma, så att de själva lätt kan se om allt harmoniseras och skapar en helhet.

Ska bli ett sant nöje att följa dem i sitt val av stil.

Katarina

Bild 26

Lämna en kommentar