8
January 2014

Mer tid och mindre saker

För drygt tre år sedan träffade jag Marie i ett gemensamt butiksprojekt. Hon berättade då för mig om hennes mans bortgång i cancer och om sitt mål att ha ”mer tid och mindre saker” inom tre år. Jag minns att jag blev imponerad av henne som person, vilket fokus hon hade och vad det faktiskt innebär.

Hösten 2012 flyttade hon med sina barn från sin villa i Lerum till en 2:a i Göteborg. Sonen flyttade till annan stad och dottern fick sovrummet. Själv valde hon en smart lösning med ”sängskåp” i vardagsrummet.

Jag minns alla hennes resor till återvinningen. Hon beskrev det som att hon fick mer energi för varje gång hon gjorde sig av med saker som inte var viktiga och till nytta för henne och barnen längre.

För henne ligger inte tryggheten i boendet, utan i henne själv. Hennes mål infriandes och idag har hon ”mer tid och mindre saker”. Det är fantastiskt att få ta del av hennes tid, så att vi tillsammans kan skapa och utveckla Personliga Rum. En ära helt enkelt!

Katarina

Marie

 

Lämna en kommentar