13
January 2014

Moodboards, vad är det?

När man jobbar med design, arkitektur eller inredning är moodboards (stiltavlor) ett vanligt redskap för att förmedla en stil och känsla. Val av färg, strukturer, material och inspirationsbilder samlas på en och samma tavla för att beskriva en stil.

3 steg för att skapa ett moodboards

1. Skapa ett inspirations-moodboards genom att riva och klippa ur bilder från tidningar som du får inspiration utav. Lägg till tapet, färg- och mattprover eller andra saker du tycker om. Har du något i rummet som skall finnas kvar, tex soffan, en tavla, mattan eller skåpet du ärvt? Fota och skriv ut, så även den kommer med.

2. Montera bilder och material på en kartongbit alternativt gör det digitalt på te.x pinterest.com Är ni fler personer som skall använda rummet, är det lämpligt om ni gör var sitt inspirations-moodboards.

3. Analysera ditt/era moodboards. Ser du/ni ”en röd tråd”? Dras du/ni till en viss färg eller material? Har ni samma stil?

moodboards
Så här blev vårt gemensamma moodboards för PERSONLIGA RUM.

 

Lämna en kommentar