2
February 2014

Rädsla för spikhål?

Varje gång jag har flyttat (och tro mig, det har blivit många flyttar genom åren), så drar jag mig alltid för att hänga upp tavlor. Jag tänker att jag måste bo in mig först, veta exakt vilka motiv jag vill ha och känna mig inspirerad av det jag faktiskt väljer.

Efter ett år kan de tomma väggarna fortfarande lysa vita och känslan av opersonligt bara växer. Tänker återigen att jag inte hittat rätt motiv i tron på att jag en dag skall finna de rätta. Att skapa den där vackra tavelväggen som jag länge drömt om och som ger mig den där personliga känslan!

Vad är det värsta som kan hända om jag bara börjar spika upp lite tavlor?

När jag plötsligt slås av insikten att det är min ”rädsla för spikhål” som gör att jag aldrig kommer till handling och kan bestämma mig. Borrhål och spikhål är ju så fula, men det går ju lätt att fixa med lite snickerispackel, det är ju inte hela världen! Nu äntligen har jag fått mod och skapat min personliga tavelvägg.

mod

 

 

TIPS!
Det finns olika alternativ att förhålla sig till när du skapar din tavelvägg. Här är några alternativ för att få ett lugn.

Linjer:
Håll en rak övre kant
Håll en rak undre kant
Håll en rak mittlinje

Färger/Former:
Blanda gamla med nya ramar
Runda med fyrkantiga

Tema:
Svart/vita foton
Tallrikar eller klockor

Mer inspiration finner du under Pinterest, Personliga Rum.

bild 20

4 kommentarer till “Rädsla för spikhål?”

 1. Karin Ahlenius says:

  Vilka superbra tips! Jag har alltid velat ha en tavelvägg men aldrig “vågat”. Får nog bli en i nya huset, har ju några månader på mig att hitta de rätta motiven :).

  • personligarum says:

   Tack! Vad kul att höra Karin! Ja, ni har ju som sagt några månader på er, tror det kommer bli kanon! Ska bli kul att följa erat projekt. Stort lycka till!

 2. Linda says:

  Oj, vad jag kände igen mig i det här! Ja, vad är egentligen de värsta som kan hända och hur “fel” kan det bli? Mycket bra tips! :)

Lämna en kommentar